Mapa weba    HR  |  EN


Potpore u ribarstvu – potivanje sinergije dodjele potpore ribarskom sektoru između države i regionalne samouprave


Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, g. Tonči Božanić i načelnica Sektora za strukturne i tržišne mjere u ribarstvu Uprave ribarstva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, mr.sc. Irena Jahutka održali su prezentaciju pod naslovom „Potpore u ribarstvu – potivanje sinergije dodjele potpore ribarskom sektoru između države i regionalne samouprave“ u petak, 7. Listopada 2011. godine s početkom  11:00 sati u prostorijama Županije Splitsko-dalmatinske u Splitu. Prezentaciji su prisustvovali pročelnici obalnih županija, Hrvatske obrtničke komore (Ceh ribara) i Hrvatske gospodarske komore.
 
Cilj prezentacije bio je predstaviti i pojasniti sustav potpora sektoru ribarstva u proteklom razdoblju te priprema za ulazak u Europsku uniju kako podloga za izradu županijskih programa potpore ribarskom sektoru temeljem kojih će biti moguće osigurati sredstva u županijskim proračunima za 2012. godinu.
 
Ministarstvo je naglasilo važnost suradnje lokalne uprave i samouprave, Ministarstva i samih ribara u donošenju odluka o upravljanju resursima kao i u predlaganju i razvijanju strategije održivog razvoja sektora. Predstavnicima županija naglašena je potreba pravovremene podrške sektoru u vidu izgradnje infrastrukture koja je neophodna za postizanje konkurentnosti na zajedničkom europskom tržištu.
 
Zaključno su predstavljeni rezultati posljednjeg Natječaja za sufinanciranje gospodarskog ribolova na moru kojim je 294 korisnika dobilo odluke o financiranju u ukupnom iznosu od 8.900.394,59 kuna. Cilj natječaja je poboljšanje uvjeta rada i sigurnosti plovidbe  kao i očuvanje svježine i kvalitete ulova.

DOKUMENTI

Potpore u ribarstvu - Split

 


21.10.2011