Održan Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas, 20. listopada 2017. godine Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka koji se po prvi puta održao u sklopu Sajmova zdravog življenja i sajma pčelarstva-Apitera na Zagrebačkom velesajmu.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka organizirali su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez s ciljem promocije  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Na doručku su bili predstavljeni i ostali domaći proizvodi s hrvatskih farmi i polja, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije.

Ministar Tomisalv Tolušić i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać na Mednom su doručku naglasili važnost podrijetla hrane i ponovili nužnost svijesti o kvalitetnoj prehrani od najranije dobi.

Naše livade, pašnjaci i šume najbolje se mogu doživjeti upravo konzumacijom domaćeg meda. U zimske dane koji su pred nama med postaje sastavni dio svakodnevne prehrane većine naših domaćinstava. Naši vrijedni pčelari s puno ljubavi i pažnje brinu o svojim pčelama, dobro su organizirani i zajedno se bore za svoje mjesto na zajedničkom EU tržištu. Potražite med s oznakom Med hrvatskih pčelinjaka i možete biti sigurni da ste kupili domaći med.

izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Mednom doručku.

Nakon Mednog doručka ministar Tomislav Tolušić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorili su Sajmove zdravog življenja i Dane lova i ribolova.